Wie is Atelier Hortense?

De bezieler en drijvende kracht achter Atelier Hortense is Greet. Niet Hortense zoals je misschien had gedacht, maar wel Greet. Greet Six. Geboren en getogen in de Westhoek. Een dame die van aanpakken weet.

Hortense is de grootmoeder van Greet. Getrouwd met Camiel Six. “Mijn grootouders hadden een maalderij in Reningelst. We zijn in 2019 met ons taartatelier naar de oude maalderij verhuisd, net naast onze woning. We hebben de maalderij volledig verbouwd en een nieuwe bestemming gegeven. Als eerbetoon aan mijn grootouders kozen we de naam Atelier Hortense.”

Wat is Atelier Hortense?

Atelier Hortense is een taartatelier. In de verbouwde maalderij maakt Greet ambachtelijke taarten, heerlijk gebak en zoete lekkernijen. Je kan de taarten en het gebak bestellen en meenemen of beter nog, kom ze ter plaatse opeten. Er is een ruim en gezellig koffiehuis. Je zit er met een dampend kopje koffie en een lekker stukje taart tussen de oude, industriële machines. Een combinatie van nostalgie en heerlijk hedendaags genieten.

Atelier Hortense is ook een eethuis, een gezellige plek waar je kunt komen lunchen of brunchen of genieten met familie of vrienden. Vlees of vegan? Deze keuze is er altijd! 
We vinden duurzaamheid, smaak en kwaliteit belangrijk. Daarom proberen we zoveel mogelijk met lokale producenten en bio-producten te koken.  Indien dit niet lukt, dan zoeken we een volwaardig alternatief.

Smakelijk eten en geniet ervan!

Het taartatelier en de bistro zijn open van donderdag tot zondag. Onze openingsuren vind je op de contactpagina.

 

Het verhaal van de oude maalderij.

Benieuwd naar de geschiedenis van dit atelier? Het begint in de Eerste Wereldoorlog. Camiel Six en Hortense, de grootouders van Greet, vluchten tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Frankrijk. Wanneer ze in 1919 terugkeren, is hun boerderij in Loker volledig vernield. Grootvader Camiel begint een maalderij in Reningelst. Hij maalt lijnzaad en graan tot veevoeder. Camiel wordt ziek, vader Firmin zet de zaak verder. Tot in 1980. Sindsdien staat het pand leeg en wordt het als opslagruimte gebruikt.

In 2015 start Greet met haar taartatelier. Toen nog in haar eigen woning, een aangrenzend pand, net naast de maalderij. “We besloten om de maalderij, die in verval raakte, te verbouwen en te renoveren. In 2019 zijn we verhuisd. De foto’s herinneren ons eraan hoe het vroeger was. Dat maakt ons koffie- en eethuis zo bijzonder. Je eet en drinkt tussen artisanale machines, in een industriële, maar toch heel warme en gemoedelijke omgeving.”

 

Wie heeft ook de mond vol van onze taarten?

Fabuleux ! L’endroit est magnifique, et que dire des délices à boire et à déguster !
Une adresse à ne surtout pas rater !
Un grand bravo également pour l’accueil !

 

Gewoon gaan, lekker eten en desserts. Een prachtig decor met vriendelijke mensen om je heen. Wat zoek je verder?

 

Dag Greet,
graag wil ik nog bedanken voor de heerlijke taarten voorbije zondag. De glutenvrije gasten waren zeer aangenaam verrast van hun aangepast gebak. Deze werd met hoge score goedgekeurd!

Dank, Katrien

Heel leuk en mooi koffiehuis! Het is er gezellig en een heel aangename sfeer.
Veel lekkere soorten koffies en verse taart. Vriendelijke bediening!
Hanne

De beste kaastaart met rode bessen ooit gegeten. Om maar te zwijgen over de “glaasjes”. Lekker van bij ons.
Frank

De taarten van Greet zijn TOP! Iedereen op het communiefeest was vol lof! Smaak, afwerking, service is super. Mijn favoriet: De witte chocolademousse met passievruchten taart… EN de rode vruchtentaart… EN de brownies… (allemaal eigenlijk)

 

Laat je verleiden
door de smaak van zoet en zalig.