Mijn grootmoeder Hortense

Atelier Hortense is een ambachtelijk taartatelier. Het idee om taarten te maken, is gegroeid uit het aanbieden van gebak aan mijn gasten in de vakantiewoningen (Kapelhuis & Grimminckhof). Het enthousiasme waarop dit werd onthaald, gaf mij zin om hierin verder te gaan.

Ondertussen haalde ik het diploma van Banketbakker – Chocolatier en deed ik stage bij een fantastische patissier. Mijn zin om te bakken werd alleen maar groter.

En terwijl ik aan het oefenen en bakken sloeg, werd de oude maalderij naast ons huis de onze. Een perfect atelier, misschien met een koffiehuisje erbij, wie weet?

Hortense, mijn grootmoeder, die met Camiel Six de maalderij beheerde, gaf me een naam voor mijn project.

Er zijn nog ‘wat verbouwingswerken’ te doen aan onze maalderij, maar we willen er iets moois van maken, en we hebben nog wel wat tijd… We gaan niet graag overhaast te werk, en we nemen zelf graag de touwtjes in handen.

Voorlopig bevindt mijn ‘echte’ atelier zich in een andere locatie, zodat ik kan starten. Hopelijk komen jullie binnenkort eens proeven, ik hou jullie op de hoogte!

 

Greet Six

:

klik op de foto’s hierboven en zie hoe onze maalderij vroeger was

Opgepast! Het atelier is verhuisd!! Je vindt ons nu in de Pastoorstraat 13+ (rood gebouw met dubbele houten deur), 30 mt verderop. We leveren nu ook aan huis! Wegens de wegenwerken in de Pastoorstraat zijn we momenteel moeilijk bereikbaar, of te voet. Parkeren kan aan de kerk van Reningelst. Doorrijden kan niet meer in de Pastoorstraat, zij het door het stof via het Reningelstplein. Verlof 3 augustus-5 september. 5 september openen we het eet- en koffiehuis! Sluiten