Een knus koffiehuis.

Greet start haar eigen atelier in 2015. Het koffie- en eethuis komt er na de verhuis naar de oude maalderij. Een unieke plaats om er ambachtelijk te werken. Een perfect atelier. Een warme en gezellige ruimte om een kopje koffie te drinken en een stukje taart te eten. Beneden is er plaats voor 35 genieters, boven schuiven er nog eens een 50-tal bij. In de zithoeken is het lekker knus. Aan de lange tafels verbroeder je met soortgenoten, of beter gezegd zoetgenoten.

Kom je Atelier Hortense binnen, dan zie je meteen Greet aan het werk. In haar atelier of achter haar glazen vitrine. Een toonbank, waar je jouw eigen stukje taart kunt kiezen. Graag een woordje uitleg? Geen probleem, dat maakt jouw keuze wellicht iets makkelijker. Wat is een stukje taart zonder een heerlijk dampend kopje koffie? Of een fruitige thee? Er zijn ook verrassende frisdrankjes én originele streekbieren.

Formules voor groepen.

Zoek je een uitstap voor jouw vereniging? Ben je met de familie op weekend in de Westhoek? Ga je op fietstocht en wil je een originele stopplaats?

Atelier Hortense biedt je een gezellige dessertnamiddag aan. Een stukje taart en een drankje aan een voordelige prijs. Laat die hongerige magen maar komen! We vullen ze graag met zoete of hartige lekkernijen. Met liefde gemaakt.
Zin gekregen in een namiddag lekkers? Dan hebben we deze 3 formules voor je!

Ook voor feesten?

Jazeker, Atelier Hortense is er ook voor feesten! Wij voorzien jouw communie-, verjaardags- of trouwfeest graag van heerlijk gebak en zoetigheid.

We bieden 2 ruimtes aan (de Graanzolder en het Salon) waarbij jullie een event naar keuze kunnen voorzien, gaande van babyborrels, babybrunch, verjaardagsfeestje, pensioenfeestje,… Wij voorzien de drank, het eten én dat jullie zorgeloos kunnen vieren.

Een zakelijke ontbijtvergadering kan ook! Wij voorzien het scherm, de drank, het ontbijt/de lunch én dat jullie zorgeloos kunnen vergaderen.

Belangrijk om te wetenonze zalen bevindt zich op het 1e en 2e verdiep, enkel toegankelijk met de trap. 

A la carte!

Kom gewoon een stukje taart eten met een lekker streekbiertje, (h)eerlijke koffie of …

Je kiest uit het aanbod van de dag uit de vitrine

 

Dessertbuffet!

Bestel een HUISGEMAAKT DESSERTBUFFET en kom een namiddag genieten met een lekkere koffie of thee.
=1,5 à  2 stukken taart/pp met een 1 lekkere koffie of thee, frisdrank inbegrepen.
Gepresenteerd in buffetvorm, grote en kleine taartjes op etagères, wordt aangesneden, maar zelf te bedienen door de klanten.

Mogelijk na reservatie op elke openingsdag.
18,5 €/pp. Vooraf bestellen!

High Tea!

Afternoon High Tea 27€/pp


Wat dacht je bijvoorbeeld van high-tea hapjes zoals scones, crumbles, cupcakes, koekjes en mini taartjes, maar ook hartige hapjes, sandwiches,…?


Met vriendinnen, je schoonmoeder of collega’s? Een fijne manier om bij te praten en elkaar op een informele manier wat beter te leren kennen.  Allemaal vers en huisgemaakt.

4 hartige mini en 4 zoete high tea hapjes per persoon, zoals mini-sandwiches, scones, crumbles, cupcakes, koekjes en mini taartjes.
Water inbegrepen.
Vooraf bestellen, vanaf 2 personen.

Dessertenbrunch!

Kom je meegenieten van onze DESSERTNAMIDDAG?  
De desserts worden geserveerd in onze sfeervolle Salon. Een buffet vol lekkers uit eigen huis!

Verschilllende taartjes, brownies, glaasjes, cupcakes, mousses, pannekoekjes,… passeren de revue en zijn door onszelf gemaakt!
Enkel op voorafbepaalde data en na reservatie.

22 €/pp (1 drankje t.w.v. 3€ inbegrepen)
12 € Kids <12jr (excl. drank)

12 mei Moederdag

Zoete Zondes in de Westhoek

 

Artisanaal gebak.

Alle taarten en gebak gaan door de handen van Greet. Ambachtelijk dus, huisgemaakt.
Een uit de hand gelopen hobby.

“Het begon met het aanbieden van gebak aan mijn gasten in onze vakantiewoningen Kapelhuis en Grimminckhof. Zij waren telkens zodanig enthousiast dat het mij zin deed krijgen om verder te gaan. Ik besloot om het diploma van Banketbakker – Chocolatier te halen en liep stage bij een fantastische patissier. Mijn goesting om zelf iets uit te bouwen, werd alsmaar groter.”

Greet bakt elke week andere taarten, naargelang het seizoen en het aanbod van het fruit. Greet werkt met lokale producten en bio plukfruit in de zomer. Alle gebak en taarten zijn artisanaal en huisgemaakt, al dan niet suiker-, lactose- of glutenvrij. Van cupcakes tot speculoostaart of rode vruchtenkaastaart en vegan taart. Het aanbod hangt af van het zonnetje buiten en de goesting binnen.

Atelier Hortense, mee met zijn tijd.

We bakken dan wel ambachtelijke taarten en ons koffie- en eethuis ligt in een oude maalderij,
maar Atelier Hortense is mee met zijn tijd! Via de webshop gaat een bestelling snel en gemakkelijk.

Volg Atelier Hortense op Facebook en bekijk elke week het lunch- en dineraanbod.

 

Laat je verleiden
door de smaak van zoet en zalig.

 

 

Volg ons op Facebook en Instagram

Wie heeft ook de mond vol van onze taarten?

Heel gezellige locatie!! Lekker eten!! Vriendelijke ontvangst!!

 

Gewoon gaan, lekker eten en desserts. Een prachtig decor met vriendelijke mensen om je heen. Wat zoek je verder?

 

Dag Greet, graag wil ik nog bedanken voor de heerlijke taarten voorbije zondag. De glutenvrije gasten waren zeer aangenaam verrast van hun aangepast gebak. Deze werd met hoge score goedgekeurd!

Dank, Katrien

Taarten waren heel lekker, zelfs complimenten gekregen van mijn neef die meester bakker is!!

Groetjes, Sophie

Et bien Madame Hortense, vos desserts étaient ‘marvelous’ heerlijk! Grensoverschrijdend!

De taarten van Greet zijn TOP! Iedereen op het communiefeest was vol lof! Smaak, afwerking, service is super. Mijn favoriet: De witte chocolademousse met passievruchten taart… EN de rode vruchtentaart… EN de brownies… (allemaal eigenlijk)