Artisanaal gebak.

Alle taarten en gebak gaan door de handen van Greet. Ambachtelijk dus, huisgemaakt.
Een uit de hand gelopen hobby.

“Het begon met het aanbieden van gebak aan mijn gasten in onze vakantiewoningen Kapelhuis en Grimminckhof. Zij waren telkens zodanig enthousiast dat het mij zin deed krijgen om verder te gaan. Ik besloot om het diploma van Banketbakker – Chocolatier te halen en liep stage bij een fantastische patissier. Mijn goesting om zelf iets uit te bouwen, werd alsmaar groter.”

Greet bakt elke week andere taarten, naargelang het seizoen en het aanbod van het fruit. Greet werkt met lokale producten en bio plukfruit in de zomer. Alle gebak en taarten zijn artisanaal en huisgemaakt, al dan niet suiker-, lactose- of glutenvrij. Van cupcakes tot speculoostaart of rode vruchtenkaastaart en vegan taart. Het aanbod hangt af van het zonnetje buiten en de goesting binnen.

Een knus koffiehuis.

Greet start haar eigen atelier in 2015. Het koffie- en eethuis komt er na de verhuis naar de oude maalderij. Een unieke plaats om er ambachtelijk te werken. Een perfect atelier. Een warme en gezellige ruimte om een kopje koffie te drinken en een stukje taart te eten. Beneden is er plaats voor 35 genieters, boven schuiven er nog eens een 40-tal bij. In de zithoeken is het lekker knus. Aan de lange tafels verbroeder je met soortgenoten, of beter gezegd zoetgenoten.

Kom je Atelier Hortense binnen, dan zie je meteen Greet aan het werk. In haar atelier of achter haar glazen vitrine. Een toonbank, waar je jouw eigen stukje taart kunt kiezen. Graag een woordje uitleg? Geen probleem, dat maakt jouw keuze wellicht iets makkelijker. Wat is een stukje taart zonder een heerlijk dampend kopje koffie? Of een fruitige thee? Er zijn ook verrassende frisdrankjes én originele streekbieren.

Formules voor groepen.

Zoek je een uitstap voor jouw vereniging? Ben je met de familie op weekend in de Westhoek? Ga je op fietstocht en wil je een originele stopplaats?

Atelier Hortense biedt je een gezellige dessertnamiddag aan. Een stukje taart en een drankje aan een voordelige prijs. Laat die hongerige magen maar komen! We vullen ze graag met zoete of hartige lekkernijen. Met liefde gemaakt.

Ook voor feesten?

Jazeker, Atelier Hortense is er ook voor feesten! Wij voorzien jouw communie-, verjaardags- of trouwfeest graag van heerlijk gebak en zoetigheid.

Aangepaste versiering op het gebak is de kers op de taart. Bestel cupcakes, taarten of lekkernijen op voorhand en kom ze halen. Of maak een reservatie en feest in ons atelier.

 

Dessertbuffet of High Tea?

Zin gekregen in een namiddag lekkers? Bestel een huisgemaakt dessertbuffet en kom een namiddag genieten met een lekkere koffie of thee. Vanaf 16 €/pp.

Organiseer je graag een high tea? Dat wordt gegarandeerd een succes! Wat dacht je bijvoorbeeld van klassieke high tea hapjes zoals scones, crumbles, cupcakes, koekjes en mini taartjes? Met vriendinnen, je schoonmoeder of collega’s?  Allemaal vers en huisgemaakt. 25€/pp,
minimum 4 personen.

 

Atelier Hortense, mee met zijn tijd.

We bakken dan wel ambachtelijke taarten en ons koffie- en eethuis ligt in een oude maalderij,
maar Atelier Hortense is mee met zijn tijd! Via de webshop gaat een bestelling snel en gemakkelijk.
Haal alles bij ons af of kies een afhaalpunt in de streek.

Volg Atelier Hortense op Facebook en bekijk elke week het lunch- en dineraanbod.

 

Laat je verleiden
door de smaak van zoet en zalig.

 

 

Volg ons op Facebook en Instagram

Wie heeft ook de mond vol van onze taarten?

Heel gezellige locatie!! Lekker eten!! Vriendelijke ontvangst!!

 

Gewoon gaan, lekker eten en desserts. Een prachtig decor met vriendelijke mensen om je heen. Wat zoek je verder?

 

Dag Greet, graag wil ik nog bedanken voor de heerlijke taarten voorbije zondag. De glutenvrije gasten waren zeer aangenaam verrast van hun aangepast gebak. Deze werd met hoge score goedgekeurd!

Dank, Katrien

Taarten waren heel lekker, zelfs complimenten gekregen van mijn neef die meester bakker is!!

Groetjes, Sophie

Et bien Madame Hortense, vos desserts étaient ‘marvelous’ heerlijk! Grensoverschrijdend!

De taarten van Greet zijn TOP! Iedereen op het communiefeest was vol lof! Smaak, afwerking, service is super. Mijn favoriet: De witte chocolademousse met passievruchten taart… EN de rode vruchtentaart… EN de brownies… (allemaal eigenlijk)

Eet-en koffiehuis is geopend vanaf vrijdag 11:00. Webshop voor eindejaar is al geopend! Vanaf 9 december is het koffiehuis gesloten ter voorbereiding van de eindejaarstaarten. Sluiten